Verantwoording van de spellen

Met www.aapnootspel.nl krijgen kinderen een eerste indruk van de relatie tussen hoge en lage tonen en lange en korte noten. Deze worden respectievelijk verbeeld met hoog en laag geplaatste symbolen en met brede en smalle plaatjes.
Je kunt ritmes en melodieën na-apen.
AapNootSpel kan gebruikt worden bij Algemene Muzikale Vorming, A.M.V.Inhoud van de website, verantwoording, doel, niveaus en uitleg van de spelletjes, leerlingvolg-en-stuursysteem, FAQ en groepskorting.


Download leerdoelen & niveaus


Vrij spelen met muziek in de klankkast
In de klankkast zijn blokjes met een verschillende lengte die langer of korter klinken. Deze kun je op allerlei hoogtes plaatsen, waarmee de toonhoogte ook verandert.
Je kunt verschillende instrumenten kiezen. Voor elk instrument krijgen de blokjes een andere kleur.

Doelgroep

Met www.aapnootspel.nl kunnen kinderen vanaf zes jaar kennis maken met melodie en ritme. Ze hoeven nog geen instrument te spelen en ook geen noten te kunnen lezen.
Wel wordt het aanleren van het notenschrift op deze manier op een speelse en doeltreffende wijze voorbereid en ondersteund.
Voor leerlingen die net muziekles hebben zijn een paar spellen opgenomen waarmee ze de notennamen van de G-sleutel kunnen gaan inslijpen.

De klankkast is net een zandbak waarin het zelfs voor grotere kinderen, ouders, nog leuk is om te spelen.

AapNootSpel te gemakkelijk? Kijk dan eens op:

Ga naar www.muziekabcd.nl